Typen en toepassingen van invertergeneratoren

 

Thuisgeneratoren zijn het meest nodig om back-upstroom te leveren in geval van stroomuitval. Vanzelfsprekend is het gebruikelijk om te focussen op stand-by generatoren of draagbare modellen. Sinds kort is de productie van invertergeneratoren toegevoegd aan ons handige generatormodel. Een deep-cycle- of auto-accu is vereist om de inverter-generator van stroom te voorzien. Het is eenvoudig te bedienen. Het gebruik is echter beperkt voor dezelfde noodsituatie.

Inverter generatorsets zijn een nieuw model maar worden steeds populairder. De motor verandert regelmatig van snelheid om de vereiste belasting te evenaren, in tegenstelling tot een normale generator die met een constant toerental draait. Deze generatoren zijn zuinig met het DWE-vermogen om alleen zoveel aanpassingen te produceren als nodig is en met minder geluid dan andere generatoren. Ze zijn ook zuinig, milieuvriendelijk en aangenaam.

Omvormers worden ook ten zeerste aanbevolen voor het voeden van elektronische apparaten. Het werkt door driefasige AC-energie op hoge frequenties te genereren. Daarna wordt het omgezet in gelijkstroom en vervolgens in een wisselende stroom van lading die kan worden gebruikt door elektrische apparaten en apparatuur.

Deze productie van generatoren wordt vaak “schone stroom” genoemd, omdat het een stabiele, betrouwbare stroom en robuuste sinusvormige emissies vertoont. Deze schone stroom veroorzaakt geen stroomfluctuaties zoals conventionele generatoren. Stroompieken zijn erg gevaarlijk voor veel gevoelige hightech elektronische apparaten zoals computers. De meeste invertergeneratoren kunnen worden gecombineerd met een add-on van dezelfde grootte om de stroomcapaciteit te verdubbelen.

Inverter-generatorsets werken als gewone generatoren, behalve dat ze neodymiummagneten gebruiken in plaats van borstels en gelijkstroom kunnen omzetten in wisselstroom. Verschillende vormen nemen verschillende soorten mechanische kracht en zetten deze om in elektrische kracht. Er zijn drie soorten omvormers. Sinus-, blokgolf- en custom of gemodificeerde blokgolfomvormers. De aanschaf van de door u gewenste inverter generator is afhankelijk van uw stroomvoorzieningsplan.

Sinusgolf – Het is een inverter-generator die een golf genereert die lijkt op de golf van een algemene generator of energiebedrijf. Ze gebruiken blijkbaar een AC-mechanisme dat sinusgolfvermogen genereert. Het beste van deze generator is dat bijna alle apparatuur op de markt is ontworpen om op sinusgolven te werken. Sinusgolfgeneratoren kosten meer dan andere typen, maar vereisen meer vermogen en gebruiksbereik.

Square Wave Inverter – Een generator die je niet vaak ziet. Ze zijn uitstekend geschikt voor het aandrijven van motoren voor algemeen gebruik, zoals die op sommige elektrische gereedschappen. Deze generatoren zijn moeilijk te vinden, maar ze behoren tot de goedkoopste draagbare modellen.

Gemodificeerde blokgolfgenerator – Deze invertergenerator produceert stroom met een golfvorm die dichter bij die van een blokgolfomvormer ligt in plaats van een sinusgolfomvormer. Pompmotoren, ventilatoren en koelkasten werken met deze omvormers minder efficiĆ«nt dan met sinusomvormers.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *