Radio- en tv-reclame Commerciële muziek – Spots That Move

Voeg je muziek toe of niet? Ga je voor ingeblikte productiemuziek van het GoEdkope Jingles radiostation of de kabelmaatschappij die minder kost, maar waarschijnlijk niet zo effectief is, of laat je een muziekhuis je muziekbed schrijven, de voice-over opnemen en een gedenkwaardige jingle maken? Gaat meer kosten, maar loont het? Geweldige vragen – Laten we de problemen eens bekijken.

Over het algemeen weten de meeste mensen het belang en de reikwijdte van muziek niet en hoe cruciaal het werkelijk is voor een succesvolle marketingcampagne. De meesten geloven dat het gewoon drie keer vermelden van uw naam met uw contactgegevens en als muziek een rol speelt, geweldig is, maar als dat niet het geval is, is dat prima, zolang het magische drietal maar betrokken is bij uw bedrijfsnaam en telefoonnummer.

U kunt er zeker van zijn dat deze vriendelijke logica niet alleen misleidend is, maar nadrukkelijk onjuist. De waarheid is dat muziek gewoon geen muziek of achtergrondgeluid is. Mensen kopen uit emotie. Dat moet je onthouden. Het is simpelweg niet genoeg om uw naam drie keer bekend te maken en dan te denken dat u uw publiek heeft gevangen en dat ze de deur zullen openslaan om uw SWeepers-product of -dienst te kopen – Dat gaat niet gebeuren. De reden?

98% van uw klanten koopt bij wie ze als eerste denken. Het volgende feit is dat mensen echt kopen vanuit emotie. Iedereen weet dat Hummers en Escalades gasverslindende, inefficiënte voertuigen zijn, maar ze verkopen er zeker een heleboel. Waarom? Omdat mensen kopen uit emotie. Ze voelen zich belangrijker. Of ze voelen zich goed of je hebt ze aan het lachen gemaakt en nu hebben ze een connectie met je product of dienst.

Dat gezegd hebbende, je kunt het belang van muziek niet onderschatten en hoe het alle emotionele barrières kan doorbreken, vele malen meer dan een pratend hoofd, en de emotionele aantrekkingskracht van je product of dienst naar voren kan brengen. De muziek en het jingle in uw reclamespot overtreft vaak veel meer dan wat er wordt gezegd, omdat muziek verschillende bruggen in de hersenen overbrugt en in staat is het hart en de geest van het individu te veroveren. We weten allemaal dat dat waar is. Denk aan je favoriete muziek of liedje en hoe het herinneringen en emoties stimuleert. In een oogwenk kan het je aan het huilen maken. Er is geen reden om je te verbazen dat bedrijven geweldige schrijvers in dienst hebben voor hun tv-spots die praten over een levensreddend medicijn, of dienst voor de mensheid of veel van de hulpfondsen voor slachtoffers van orkanen, rampen, enz.

Als je echt een succesvolle campagne wilt opzetten, stop dan met de in-house muziek- en voice-overman bij het radio- en kabelbedrijf en huur een betaalbaar maar eersteklas muziekbedrijf in om je boodschap te ondersteunen en te laten bezinken bij je klanten, zodat dat je niet alleen de eerste in hun gedachten bent, maar dat je ook een emotionele impact hebt gemaakt.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *