Omgaan met angsten en angsten

Ieder van ons ervaart van tijd tot tijd angsten, angsten en onzekerheden in het leven. Soms gebeuren er dingen die buiten onze macht liggen. Op andere momenten zijn gebeurtenissen het gevolg van keuzes, goed of slecht, die we zelf hebben gemaakt.

Hoewel we niet altijd kunnen controleren wat er met ons of met anderen gebeurt, is het enige dat we altijd kunnen controleren de manier waarop we reageren of reageren op dingen die in het leven gebeuren. Ieder van ons heeft in elke situatie een keuze en die keuze is of we ons laten neerhalen door een bepaalde gebeurtenis of dat we ermee omgaan en ervan leren. Met andere woorden, het is niet zo belangrijk wat ons overkomt, maar hoe we reageren op wat ons overkomt. Dezelfde regenachtige dag die een enorme teleurstelling is voor de vakantieganger op het strand, kan heel goed een zegen zijn voor de boer. Het is allemaal een kwestie van perspectief.

Victor Frankl, een Europese psychiater die onvoorstelbare ontberingen doormaakte terwijl hij in nazi-concentratiekampen werd begraven, overleefde niet alleen zijn ongelooflijk gruwelijke beproeving, maar verlichtte de wereld met zijn besef dat ongeacht wat iemand hem aandeed, hij altijd vrij was om te kiezen hoe hij zou reageren, hoe hij de betekenis van gebeurtenissen zou interpreteren. Zijn boek, “Man’s Search for Meaning”, is een kroniek van zijn leven en een prachtig inzicht in het vermogen van ieder van ons om uiteindelijk ons eigen leven te beheersen.

Je hebt de keuze om van je leven te genieten of niet. We krijgen allemaal een korte rit op deze planeet en dan is iemand anders aan de beurt. Het leven is kort en dat is wat we er zelf van maken.

Over het algemeen is het gezonder om te leren omgaan met de stress van het leven dan om een pil te slikken. Er zijn honderden medicijnen Ervaringen met kopen van Bromazepam op de markt die van invloed kunnen zijn op hoe we ons voelen. Alle medicijnen hebben mogelijk onaangename en soms ernstige bijwerkingen. Hoe groter het aantal verschillende medicijnen dat iemand gebruikt, hoe groter de kans op een bijwerking.

Veel medicijnen die worden voorgeschreven voor “zenuwen”, voor slaap en voor chronische pijn zijn verslavend. Natuurlijk zullen er soms omstandigheden zijn waarin uw arts pillen voorschrijft en in welk geval het gepast is om ze in te nemen. Maar over het algemeen geldt dat als u moeite heeft met het omgaan met situaties in uw leven, u niet verslaafd wilt raken aan een medicijn.

Afhankelijkheid van drugs vergroot uw problemen alleen maar. Pillen veranderen je leefsituatie niet. Alleen jij kunt dat doen door er bewust moeite voor te doen. Lichaamsbeweging, ontspanningstechnieken, uit een ongezonde relatie stappen en veranderingen in levensstijl kunnen enorm helpen.

De tijd nemen om boeken te lezen die copingvaardigheden aanleren, is vooral nuttig. Immers, als iemand analfabeet is, kan hij met geen enkele hoeveelheid medicijnen lezen. Hij moet onderwezen worden en leren lezen.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *