Is een beheerde of onbeheerde dedicated server geschikt voor u?

Webhosting is waarschijnlijk een van de belangrijkste aspecten van elke website. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die betaalbare webhostingservices aanbieden die misschien geschikt zijn voor uw bedrijf. U kunt deze webhostingproducten indelen in twee: beheerde dedicated servers en onbeheerde dedicated servers. Om de producten onder webhosting te begrijpen, moet u mogelijk naar binnen kijken om te begrijpen wat dedicated servers zijn. Dit kan u helpen bepalen of uw bedrijf een beheerde of onbeheerde dedicated server nodig heeft.

Dedicated servers zijn fysieke servers waar je daadwerkelijk data opslaat. Het functioneert als een normale computer met een processor, geheugen en harde schijf. Je zou het kunnen verwarren met shared hosting. Eigenlijk is dit een ander soort goedkope webhostingoplossingen. Shared hosting is voornamelijk bedoeld voor kleine websites die het zich misschien kunnen veroorloven om hostingbronnen te delen. Dedicated servers, zoals de naam al aangeeft, zijn servers die alleen voor gebruik door één eigenaar zijn. Kortom, er wordt niets gedeeld. Dit is voor die bedrijven die grote websites nodig hebben. Deze servers hebben meer functionaliteit dan de normale budget webhosting accounts. Het fijne eraan is dat je niet overgeleverd bent aan anderen en dat je je geen zorgen hoeft te maken over de laadtijd want die is veel sneller. Als je een groot bedrijf bent, dan is het hebben van een dedicated server een goed idee.

Dedicated servers zijn niet voor iedereen bedoeld. Als het slechts een persoonlijke site is, heeft u natuurlijk geen dure dedicated server nodig. U heeft alleen een webhostingaccount met korting nodig om aan uw behoeften te voldoen. Voor grote bedrijven die mogelijk grote ruimte nodig hebben voor scripts, een groot aantal bezoekers, bulletinboards en zelfs games, moet u misschien overwegen om uw eigen dedicated servers te hebben. Andere toepassingen, zoals het installeren van programmeersoftware en het aanpassen van het besturingssysteem, hebben mogelijk een speciale server nodig

Er zijn twee soorten dedicated servers: beheerde en onbeheerde. Het is niet zo moeilijk om die twee te onderscheiden. Het belangrijkste punt ligt in uw hostingbedrijf, maar er zijn enkele basisdingen die u over deze twee moet weten. Onbeheerde dedicated servers zijn goedkoper. Je hostingprovider installeert alles en laat de rest aan jou over. De kans is groot dat u problemen ondervindt en dat er niemand is om u te helpen. Als u een probleem tegenkomt zoals herconfiguratie, hebben ze geen tijd nodig om het op te lossen. Het webhostingbedrijf zou niets doen en zelfs uw software niet upgraden. De enige keer dat ze binnenkomen, is wanneer er een storing is in de hardware of het datacenter opnieuw moet worden opgestart. Soms moet u vergoedingen betalen, hoe minimaal de ondersteuning ook is die u nodig heeft.

Aan de andere kant zijn beheerde dedicated servers het tegenovergestelde. Het hostingbedrijf voert administratieve functies uit, zoals upgrades en installatie van functies. Als er problemen optreden, zijn ze slechts een telefoontje verwijderd. Bij het kiezen van aanbieders van beheerde dedicated servers moet u rekening houden met drie belangrijke factoren. Ten eerste zijn er de reputatie en de steun die het bedrijf heeft. Zorg ervoor dat hun voorwaarden eerlijk zijn. Bekijk de getuigenissen van hun klanten. Kijk naar de specificaties die ze bieden, zoals geheugen, grootte van de harde schijf en bandbreedte die kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Kijk ten slotte of de prijs normaal en concurrerend is.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *