Hoe u op glas geschilderde kaarten nauwkeurig kunt produceren!

Heb je er ooit over nagedacht om dit te doen? Ik vind het een leuk concept! Ze geven niet alleen een speciaal gevoel aan degene aan wie je besluit ze aan te bieden, maar ze geven ook veel vreugde. Dus misschien vind je het idee leuk, maar wat heb je nodig om aan de slag te gaan? Ik zal u een lijst aanbieden en vervolgens kunt u beslissen of u verder wilt gaan.

Allereerst heb je een zogenaamde wenskaarthouder nodig, waar je ontwerp in past. Een knutselmes, wat zilverfolie, afplaktape, een Pritt-lijmstick, een schaar, een potlood, een vel acetaat, keukenrol, een nr. 4 ronde kwasten, indien mogelijk glasschilderij op waterbasis en een paar tubes cerne relief outliners.

De eerste stap die je wilt nemen, is je acetaatstuk pakken en het iets groter scoren dan je schets. Gebruik vervolgens de afplaktape om je acetaat op zijn plaats te houden op je omtrek. Het gebruik van de outliner lijkt niet altijd eenvoudig en je hebt een vrij vaste hand nodig om het aan te brengen.

Het is een goed idee om hiermee eerst te oefenen op elk acetaatvel dat u niet gaat gebruiken. Haal een beetje verf uit het mondstuk en maak de bovenkant schoon met keukenrol voordat je begint. Een handige regel is om de spuitmond vuilvrij op te bergen.

Als je denkt dat je dit onder de knie hebt en een redelijk rechttoe rechtaan vloeiing hebt verkregen, begin dan met het overtrekken van het patroon op het acetaatvel en laat het vervolgens ongeveer twintig minuten met rust om het de tijd te geven om uit te drogen.

Zodra je denkt dat de outliner droog is, als je ongewenste stukjes hebt, fouten als je wilt, kun je beginnen deze te verhelpen door het hobbymes te gebruiken om door de liner te snijden. Til overtollige verf op, of je kunt stukjes van ongewenste klodders afbreken. Vervolgens wil je alle plekken repareren waar je de verf hebt weggesneden en vervolgens laten drogen.

Als het eenmaal droog is, kun je op dat moment beginnen met het schilderen van je afbeelding, maar zorg ervoor dat je royaal bent met de verf. Als je niet veel verf gebruikt zul je merken dat je penseelstreken laat zien, wat je zeker niet wilt!

Wat je zou moeten doen is een plas verf deponeren, waar je het ook nodig hebt, en je zult beseffen dat de omlijning als een stopstreep voor de verf is. De foto is nu bijna af, dus moet nog even drogen.

Om je afbeelding op te fleuren, leg je je originele ontwerp op je zilverfolie en druk je het heel hard aan met een potlood om je vorm te markeren. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de folie doorsnijden. Het schilderij wil nu in de kaarthouder worden geplakt.

Steek het zilverfolie, dat je zojuist hebt uitgeknipt, achter het schilderij en plak het op het deel van de kaart dat erachter vouwt. Lijm de zijkaart vast. Je kunt nog steeds extra decoratie aan je outliner toevoegen als je dat wilt!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *