Hijama voor haaruitval en alopecia

Mannelijke kaalheid is een van de meest voorkomende vormen van haaruitval bij mannen. Ook wel erfelijke haaruitval of androgenetische alopecia genoemd. Haaruitval treedt meestal langzaam op. Meestal beginnen ze kale plekken op de kruin van de hoofdhuid op te merken. Afhankelijk van je gezondheid, begint het haar rond je slapen dunner te worden als je de dertig bereikt. Haar doorloopt verschillende stadia. Een haargroeicyclus duurt doorgaans 2 tot 3 jaar en groeit ongeveer 1 cm per maand. Het haar groeit, rust een paar maanden, valt uit en na een paar dagen begint er nieuw haar op zijn plaats te groeien. Het is normaal om elke dag wat haar te verliezen, maar wanneer iemand overmatig haarverlies begint te zien, is dit een teken van mannelijke kaalheid.

Kan hijama helpen bij mannelijke kaalheid? Na veel onderzoek kwamen we erachter dat de meest voorkomende vorm van haaruitval alopecia is. Bijna tweederde van de mannen lijdt aan de ziekte. Er zijn geen studies of studies die aantonen dat Hijama Amsterdam effectief is in het vertragen van haaruitval, maar mensen die finasteride gebruikten, begonnen haaruitval te vertragen en velen begonnen nieuwe haargroei te zien. De dode follikels waren levenloos en de follikels die groeiden hadden een laag DHT-gehalte. Minoxidil wordt gebruikt om het bloed naar de haarzakjes te laten circuleren en veel mensen hebben goede resultaten gezien. Dus de twee dingen hier zijn DHT-blokkers en een goede bloedcirculatie om de haarzakjes open te houden. Wij zijn van mening dat zuigkracht kan helpen het haar in stand te houden door de haarzakjes te openen en de bloedcirculatie te stimuleren door de pezen naar de hoofdhuid te vormen. Deze theorie is alleen van toepassing op haarzakjes die nog in leven zijn. Natte cupping op het hoofd kan effectief zijn, omdat het veel van de schadelijke gifstoffen en ziekteverwekkers die zich onder de hoofdhuid ophopen, kan verwijderen. Het is duidelijk dat een gezond dieet en voeding essentieel zijn om de follikels in leven te houden en gezond te laten groeien.

Er zijn veel redenen waarom overmatig haarverlies bij zowel mannen als vrouwen voorkomt. Een persoon kan bijvoorbeeld enkele maanden ziek zijn, een operatie hebben ondergaan of veel haaruitval vertonen als hij gestrest is. Het kan verband houden met een overactieve of te trage schildklier of met een tekort aan vrouwelijke en mannelijke hormonen. Veel vrouwen ervaren haaruitval in de maanden na de bevalling als gevolg van veranderingen in hormoonspiegels. Sommige medicijnen veroorzaken ook haaruitval, zoals anticoagulantia, steroïden, anticonceptiepillen en bloedverdunners die bekend staan om hoge bloeddruk of hartproblemen. Er zijn bepaalde infecties, zoals schimmelinfecties, die de hoofdhuid en haarzakjes kunnen aantasten en haaruitval kunnen veroorzaken. Bepaalde kapsels kunnen ook haaruitval veroorzaken, zoals staartjes, cornrows of strakke haarrollers, en trekken aan haar kan tractiealopecia veroorzaken. Tractie zorgt ervoor dat haarzakjes littekens krijgen en permanent beschadigd raken als ze niet in de vroege stadia worden behandeld.

Studies hebben aangetoond dat er mannen zijn die last hebben van mannelijke kaalheid. Hun haarzakjes bevatten hoge niveaus van het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Ze geloven dat DHT een van de hoofdoorzaken is van haaruitval. Maar wetenschappers begrijpen de relatie met haaruitval nog steeds niet. Ze weten niet waarom het alleen op de bovenkant van het hoofd voorkomt en waarom de zijkanten en achterkant er immuun voor zijn. Ze ontdekten ook dat veel mensen hun haar niet verzorgen, wat leidt tot de opeenhoping van vuil en olie die de haarzakjes verstopt, waardoor het moeilijk wordt voor haar om terug te groeien. Na verloop van tijd wordt het haar dunner totdat het volledig stopt met groeien en de follikel permanent sluit.

Kan mannelijke kaalheid worden voorkomen? Nee, dat kan niet, maar je kunt het wel vertragen. De wetenschap heeft onlangs een mogelijke behandeling voor haaruitval ontdekt. Ze bestudeerden jarenlang stamcellen tot de recente ontdekking van staartvinnen. Experimenten werden uitgevoerd op gewonde muizen. Ze zagen dat er nieuwe haarzakjes begonnen te groeien in het beschadigde gebied. Hoewel dit opwindend nieuws is voor alle mensen die aan haarverlies lijden, is het experiment nog steeds aan de gang met testen en onderzoek. Terwijl de wetenschap haar achterstand langzaam inhaalt, hebben mensen alternatieve medicijnen om haaruitval te vertragen. De enige twee medicijnen die door de FDA zijn goedgekeurd om haaruitval te vertragen, zijn Finasteride (Propecia) en Minoxidil (Regaine). Finasteride voorkomt in theorie haaruitval door de vorming van DHT te voorkomen. Alle medicijnen hebben echter enkele bijwerkingen. Velen meldden een laag libido en sommigen meldden zelfs een verlies van het vermogen om een erectie te krijgen. Breng minoxidil aan op de hoofdhuid. Dit circuleert het bloed naar de haarzakjes om een gezonde haargroei te ondersteunen. Er zijn echter maar weinig mensen die goede resultaten hebben geboekt met minoxidil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Vrij en gemakkelijk bewegen met een scootmobiel
Next post Drie snelle checkpoints om een slotenmaker in te huren