Er komt te veel verkeer uit uw regio.

Zesentwintig procent van de honden in de zes Los Angeles Animal Nieuws Vandaag Services asielen. Staffordshire en Staffordshire Bull zijn verschillende namen die worden gebruikt om het ras en elke mix daarvan te beschrijven.

Welke naam ze ook gebruiken, ze verwijzen naar een ras dat ounce-voor-ounce is bestempeld, de sterkste hond in het hondendom. Deze honden hebben zeer adopteerbare eigenschappen zoals een goed karakter, stabiliteit en superieure fysieke eigenschappen, maar vaak worden juist deze kenmerken gepresenteerd om een rechtvaardiging te bieden om ze te bestrijden.

Het bezit van een geeft hun voogden een teken van bravoure. Deze honden worden beschouwd als “macho” en daarom willen veel eigenaren ze niet castreren en steriliseren, wat resulteert in veel ongeplande en onbedoelde nesten. Bijgevolg zijn ze ook het leidende ras en de rassenmix in asielen in Los Angeles.

Volgens de Villalobos Pit Bull Rescue zijn de gevolgen verwoestend. Volgens hen is de pitbullpopulatie in de gecombineerde twaalf asielen (zes stadsasiels en zes county asiels in Los Angeles) nu gestegen tot 40% van alle honden in asiels.

Ze zeggen: “Elke dag worden er ongeveer 10 pitbulls naar elk asiel gebracht. Dat zijn 120 pitbulls per dag. De meeste zijn zwerfdieren, die als vuile was worden weggegooid.” Ze berekenen: “Aan het einde van een week komt het totaal op 840 pitbulls. Dan worden er volgens de gegevens van Animal Control slechts ongeveer 2 pitbulls per week geadopteerd. Dat betekent dat er 838 pitbulls per week sterven in lokale asielen.

De MuttShack Animal Foster and Rescue Foundation zet zich in om deze tragische statistiek te veranderen. “We hebben massale adopties uit asielen nodig, een zeer agressief sterilisatie- en castratieprogramma en een onontkoombare campagne voor honden en microchips”, zegt de oprichter, Amanda St. John.

Asielhonden zijn in een wedstrijd op leven en dood met fokkers en dierenwinkels voor potentiĆ«le huizen. Asielhonden hebben een LifeLine nodig om hun profiel bekend te maken. Ponden zijn gevuld met raszuivere dieren en prachtige pitmixen, puppy’s en getrainde oudere honden.

Om de adoptie van risicovolle pitbulls van Los Angeles Animal Services te promoten, heeft MuttShack een diavoorstelling samengesteld die gemakkelijk per e-mail naar vrienden kan worden doorgestuurd. Het is een inspanning van onderop en de enige hoop van de Pound Pit Bulls in deze competitieve huisdierenmarkt.

Een kijker kan de diavoorstelling op elk moment pauzeren, informatie over de betreffende hond lezen en ontdekken waar hij hem kan bezoeken.

De link wordt dagelijks bijgewerkt met nieuwe honden en nieuwe informatie. MuttShack’s Lifeline voor LA Pitbulls is te vinden op

“Kopieer alstublieft de LifeLine-link en stuur deze door naar uw vrienden, die op zoek zijn naar adoptie of een uit het asiel willen redden. Als u iemand kent die een pitbull heeft, of mix, stuur de link door zodat ze gratis sterilisatie en microchips kunnen krijgen informatie!” zei mevrouw St. John.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *