Een gids voor het inhuren van een professionele schilder om uw huis te schilderen

 

Als je vier tot vijf jaar in je nieuwe huis zit, heb je het gevoel dat de muren hun glans hebben verloren door de toorn van de zon, wind en regen. Hoe bedachtzaam u ook bent, twee kanten van het huis kunnen de stralen van de ochtend- en avondzon onder ogen zien. De ene muur kan meer doorweekt zijn dan de andere doordat de wind het water naar die muur voert. Een familielid gaat trouwen en u moet het huis opknappen om de nieuwe bruid of bruidegom te ontvangen. U heeft een facelift nodig voor het hele huis. De reden kan anders zijn, maar wat u nodig heeft is een professionele schilder om uw huis te schilderen, omdat de gelegenheid daar om vraagt.

Nu u de beslissing heeft genomen, denkt u na over hoe u een professional voor de klus kunt inhuren. De huizenbouwer zou ook de vakschilder hebben bijgewoond en na vier of vijf jaar moet je echt op zoek naar zijn kaart. Maar ontspan! Er is hulp onderweg, want er zijn verschillende manieren om iemand aan te nemen die het vak goed kent. Maar zelfs voordat u begint met zoeken, moet u kleine reparatiewerkzaamheden uitvoeren, zoals een plek op de muur die is achtergelaten door het recente loodgieterswerk of een badkamerdeur die moet worden vervangen.

De beste plaats om te beginnen met het zoeken naar een professionele schilder is de bouwmarkt in uw buurt. Ze doen regelmatig een beroep op hen voor hun bevoorrading. Met een beetje beenwerk, geduld en een bezoek aan vier of vijf bouwmarkten kom je zeker aan vijf zes namen. Als je echt een professionele klus nodig hebt, zoals het sponzen van de muur of speciale decoratietechnieken, neem die informatie dan ook op terwijl je op jacht bent naar de juiste man. Als alternatief kunt u ook enkele websites bekijken.

Laat ze je huis bezoeken om te worden geschilderd, natuurlijk afzonderlijk, om een offerte te krijgen nadat je ze hebt geïnformeerd wat er in elke kamer moet gebeuren. Duidelijkheid van beide kanten voorkomt later veel gêne. Een schilder die naar je huis kijkt, heeft misschien een suggestie voor je, zie ze niet over het hoofd als verkooppraatjes om meer geld te krijgen. Ervaring geeft hem de reden om u iets voor te stellen, bedenk dat voordat u tot een conclusie komt.

Zorg er bij het aanvragen van een offerte voor dat elk van hen op hetzelfde niveau geeft, zoals het te schilderen gebied, het aantal lagen, de aard van het werk (één laag grondverf en twee verflagen is de gebruikelijke manier om netjes werk af te leveren ervan), het tijdsbestek en de merken die ze zullen gebruiken.

Aarzel niet om contact op te nemen met de mensen waar ze recente schilderwerken hebben uitgevoerd. Zijn ze blij met de baan? Was het werk op tijd klaar? Enz. Zorg dat u in het belang van uw eigen veiligheid genoeg referenties krijgt over de persoon aan wie u het contract gaat geven.

Het is beter om een contract af te sluiten waarin vermeld staat dat de schilder verantwoordelijk is voor het op een veilige manier schoonmaken van de ruimte zoals de verf op de vloeren en de ramen en de restanten van materialen, naast de andere gebruikelijke voorwaarden.

Het is beter om de verplaatsbare voorwerpen naar het midden van elke kamer te brengen en ze volledig te bedekken met oude dekens of plastic lakens. Dit beschermt ze tegen vlekken en stof; de schilder zal genoeg bewegingsruimte hebben om zijn werk te doen.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *