Het lijkt logisch dat de toekomst van de woningbouw wordt gebouwd met prefab beton. Ondanks het feit dat de woningbouwsector sinds het begin van de jaren 2000 een heffing/toeslag/belasting betaalt die een “steenheffing” wordt genoemd, beginnen steeds minder mensen met een leertijd in Australië, d.w.z. metselleerlingen.
Trouwens, dit is maar een gedachte. Het aantal verzamelde baksteenheffingen in verhouding tot het bedrag aan post-administratiedollars dat rechtstreeks beschikbaar is voor het programma, dat wil zeggen hoeveel van de geïnde heffing de overheid is.
Ten tweede, zijn er cijfers die een direct verband kunnen aantonen tussen metselaarsheffingen en de verbetering van de problemen die ze introduceren om aan te pakken? Is de steenheffing gewoon weer een indirecte belasting die de overheid gebruikt om geld te vinden en het Energielabel bedrijfspand te betalen voor campagnebeloften? Ik weet het niet. Ik post deze vragen op zoek naar verlichting.
Het doel van deze heffing is geld te verschaffen aan metselaars zodat ze leerlingen kunnen inhuren en het vak aan meer mensen kunnen leren (om het tekort aan te pakken).
Dus waarom is metselen zo duur en lijken er steeds minder metselaars beschikbaar om te werken?
De National Bricklaying Association werkt fulltime om te profiteren van hogere metseltarieven voor haar leden, wat goed is voor haar leden. Nu de rentetarieven steeds hoger worden, maar de huizenprijzen stagneren en de concurrentiedruk op de huizenmarkt toeneemt, denken we dat we een omslagpunt bereiken waarop het ontwerp van huizen wordt aangepast om handgemaakte elementen zoals metselwerk te verwijderen.
Metselaars zullen worden als steenhouwers. Zeldzaam of lager dan het huidige gebruik op de massamarkt door hoogopgeleide ambachtslieden. Als er niet genoeg nieuwe leerlingen binnenkomen via trainingsprogramma’s en de bestaande handelsbasis met pensioen gaat, zal de stam/arbeidersbasis blijven krimpen, dus je moet ontwerpen rond dit tekort aan arbeidskrachten.
Dit is waar ik denk dat Precast de leegte zal vullen.
Ik weet dat de natuurlijke neiging is om te denken “ja, maar het kost meer dan metselwerk/baksteenfineer in spouwmetselwerk”. Ja, het is nu mogelijk, maar we bereiken een tweetakkenlijn waar tijd- en kostenbesparing elkaar ontmoeten om de kosten en verspilling (materialen en processen) van metselen in te halen.
Prefab lijkt mij om meerdere redenen een logische keuze.
Eerst
Vervorming van uiterlijk/oppervlakteafwerking wordt verlicht. We hoeven niet allemaal meer te vechten om een superieur eindproduct te krijgen. Oppervlakteafwerking wordt gecontroleerd in overeenstemming met de kwaliteitsborgingsnormen van de leverancier in het fabricageproces en in een gecontroleerde omgeving.
seconde
Leveranciers beheersen het productieproces en zorgen voor een efficiënte levertijd. Taken kunnen efficiënt worden ingepland omdat het fabricageproces wordt gecontroleerd (lineair) en niet wordt beïnvloed door de omstandigheden ter plaatse. Het hebben van een productieproces met een ongecontroleerd, arbeidsgericht proces betekent zekerheid in het bouwprogramma. Wij zijn van mening dat meer onderdelen van het bouwproces zullen worden uitgevoerd door leveranciers dan door onderaannemers. Ik denk niet dat onderaannemers helemaal zullen verdwijnen. De verhouding van wie wat doet in het veld zal drastisch veranderen.
Tot nu toe zullen timmerlieden veel meer worden gebruikt dan nu het geval is. Ik vermoed dat ze ter plaatse zullen beginnen vanaf de huidige “plaatfase” en daar zullen blijven tot de tweede en laatste reparatie is voltooid. Bouwprogramma’s zijn meer gecomprimeerd dan nu.