10 Social Media Marketing Tips om u te helpen falen op het gebied van sociale media te voorkomen!

Op de juiste manier gebruikt kan social media marketing je een platform geven voor naamsbekendheid, exposure, netwerken en een enorme boost in traffic & sales. Het probleem is dat de meeste mensen niet weten hoe ze de sociale media-eigenschappen correct moeten gebruiken…

Social media marketing geeft u een voorsprong op grotere concurrenten. Studies tonen aan dat de meeste bedrijven nog geen gebruik maken van sociale media, waardoor er voor de “kleine man” een grote kloof ontstaat om in die ruimte grote zaken te doen.

Volg deze 10 eenvoudige tips om uw eigen strategie voor Social Media Marketing-succes te creëren:

1. Breng uw socialemediastrategie in kaart

Wat hoopt u het meest te bereiken met uw marketingplan voor sociale media? Welke reactie verwacht u van uw doelgroep? Ideeën om te overwegen in uw algemene doelstelling kunnen zijn:

-Branding
-Netwerken
-Blootstelling
-Inkomende links/SEO
-Relatie/vertrouwen opbouwen

2. Maak verbinding met uw doelmarkt

Krijg een helder beeld van je ideale klant of websitebezoeker in je hoofd. Wie zijn zij? Waar zijn ze naar op zoek? Wat willen en hebben ze het meest nodig? Wat denk je dat ze van je verwachten via communicatie via sociale media?

Overweeg wat ze van hun kant ervaren in alles wat je doet. Zij zijn de persoon die je in je trechter wilt trekken, dus je wilt een geweldige indruk maken – en ook een sterke, specifieke call-to-action opnemen.

3. Bied consistente, hoogwaardige inhoud aan

De inhoud die u op sociale QR Media-eigenschappen plaatst, moet zowel consistent zijn als in reguliere updates, en ook consistent zijn met uw algemene boodschap of doelstelling.

Als u bijvoorbeeld een MLM-recruiter bent, zorg dan voor kwaliteitsbronnen voor rekruten. Als u een e-commercesite voor tuinieren bezit, geef dan tuintips. Wat uw boodschap ook is, u wilt deze overal op internet consistent maken.

Dit helpt u uw merkdoelstellingen te bereiken en stelt u in staat de perceptie te creëren die u wilt dat mensen van u of uw bedrijf hebben. Iedereen die u online volgt, moet gemakkelijk het volgende kunnen invullen: (U/Uw Bedrijf) staat bekend om ___ .

Als u consistent bent met uw boodschap en uw branding, draagt ​​dit ook bij aan uw doel van relevantie en thema’s als het gaat om SEO of zoekmachineoptimalisatie.

4. Focus op inhoud, niet op marketing

De meeste mensen krijgen dit achterstevoren. Als u zich richt op waardevolle inhoud van hoge kwaliteit, zal die inhoud de marketing voor u doen.

U zou uw eigen inhoud niet hoeven te graven of een bladwijzer te maken, maar u zou zich moeten concentreren op het schrijven van zulke geweldige inhoud dat uw lezers het ongevraagd voor u laten graven of struikelen.

Het is jouw taak om te schrijven en gemakkelijke toegang te bieden tot sociale-mediadiensten waar je lezers je inhoud kunnen delen met hun vrienden en groepen.

Als mensen het leuk vinden wat je te zeggen hebt, zullen ze het delen – punt uit. En wanneer ze het delen, zullen de zoekmachines dit opmerken. Schrijf inhoud en updates van topkwaliteit en laat de rest vanzelf gebeuren.

5. Let op! Niet overoptimaliseren

Social Media Marketing kan u helpen bij het bereiken van topposities in zoekmachines voor specifieke trefwoordzinnen. Maar wees voorzichtig… want er bestaat zoiets als overoptimalisatie.

Als u overal dezelfde ankertekst gebruikt waar u naar uw site linkt (of een link naar aanvraagt), laat u een ‘digitale voetafdruk’ achter en geeft u een waarschuwing dat u de zoekresultaten (of PageRank) probeert te manipuleren.

Voorkom dit door natuurlijke variaties in ankertekst te gebruiken voor de links die naar uw primaire website verwijzen. U heeft een bepaald aantal “klik hier” of vergelijkbare links nodig om uw optimalisatiestrategie in evenwicht te brengen.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *